Pentadbir universiti ‘arkitek’ pembaharuan universiti - Mimi Rabita, Abdul Wahit (2021)
PEKAN, 29 Mac 2021 - Universiti pada hari ini dilihat bukan sahaja sebagai institusi pengajian tinggi (IPT) tetapi sebagai sebuah kota ilmu dan penyelidikan yang juga bandar budi dan akal yang membentuk peradaban bangsa dan ketamadunan.