Ts. Dr. Roshahliza cipta sistem pengairan solar pintar untuk kawasan yang tiada sumber elektrik - Safriza, Baharuddin; Nur Hartini, Mohd Hatta (2021)
Penyelidik dari Fakulti Teknologi Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik (FTKEE), Universiti Malaysia Pahang (UMP), Ts. Dr. Roshahliza M Ramli, 38, teleh mencipta sistem pengairan solar pintar dalam skala kecil dan mudah digerakkan untuk ditempatkan di kawasan yang tiada sumber elektrik.