Kuantan mampu jadi model bandar raya lestari - Muhammad, Mohamad Idris (Berita Harian Sdn. Bhd., 2021)
Pengisytiharan Kuantan sebagai bandar raya mencatatkan rekod pencapaian dan sejarah baharu buat Pahang.