COVID-19 Penyesalan terbesar umat manusia moden - Ikram, Safiee (2021)
Lima tahun yang lalu pada tahun 2015, seorang jutawan dan pengasas bersama syarikat Microsoft, Bill Gates telah memberi amaran kepada dunia tentang kemunculan suatu pandemik dahsyat yang bakal melanda alam sejagat. Pandemik ini turut diramalkan bakal memakan korban jutaan nyawa manusia dan memberi impak terhadap kekayaan global dengan nilai anggaran kerugian mencecah sehingga USD 3 trillion.