Universiti hendaklah sentiasa menjadi tempat yang bertamadun tinggi - Nor Salwana, Mohammad Idris (2021)
PEKAN, 11 Februari 2021 - Barisan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), Universiti Malaysia Pahang (UMP) perlu fokus dan serius merealisasikan harapan universiti sebagai penggerak dan pengupaya ketamadunan dan intelektualisme yang berakar di kampus ini.