Sedekad bersama UMP dan Hebei University - Yong, Ying Mei (2021)
Sedekad usia Universiti Malaysia Pahang (UMP) menjalinkan kerjasama dengan Hebei Universitiy (HBU) sejak mulanya penubuhan Pusat Bahasa Mandarin dan kebudayaan (MLCC) pada tahun 2011. Dengan sokongan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT), Confucius Institute Headquarter (Hanban) dan HBU, kini MLCC telah dinaik taraf menjadi Institut Konfucius pada tahun 2018.