Ts. Dr. Waheb cipta Sistem amaran dan pengawasan banjir berbantu internet benda jalur sempit - Hafizatulazlin, Abdul Aziz; Nur Hartini, Mohd Hatta (2021)
Pensyarah Fakulti Teknologi Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik (FTKEE), Universiti Malaysia Pahang (UMP), Ts. Dr. Waheb Abdul Jabbar Shaif Abdullah, 42, telah mencipta sebuah projek penyelidikan iaitu Sistem Amaran dan Pengawasan Banjir Berbantu Internet Benda Jalur Sempit (Narrowband Internet of Things Enabled Flood Monitoring and Warning System (NB-IoT FMWS).