Kenyataan rasmi pindaan kalendar akademik semester II dan semester pendek sesi akademik 2020 2021 - UMP, PNC (2021)
1. Merujuk kepada arahan terkini yang dikeluarkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) berkaitan pelaksanaan aktiviti Pengajaran dan Pembelajaran (PdP) di Institusi Pendidikan Tinggi (IPT) seluruh Malaysia, sesi pengkuliahan untuk Semester II, Sesi Akademik 2020/2021 di Universiti Malaysia Pahang (UMP) adalah kekal bermula pada 1 Mac 2021 (Isnin) seperti yang telah ditetapkan sebelum ini.