Takwa dalam pemakanan syubhat - Ahmad Irfan, Ikmal Hisham (2021)
Pengurusan halal di negara kita diiktiraf antara yang terbaik di dunia. Walakin itu, dengan pendedahan kartel daging haram yang mengimport daging yang diragui statusnya, imej pengurusan halal di negara kita sedikit tercalar. Ditambah pula dengan fitnah yang dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab, selain beberapa undang-undang dan penguatkuasaan yang perlu dinilai semula, isu ini terus menimbulkan keresahan dalam kalangan umat Islam.