Bantuan pascabanjir lebih penting - Hasan, Ahmad (2021)
Bencana banjir merupakan antara bencana yang semakin dominan di Malaysia. Apabila berlakunya banjir, banyak Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) tempatan memainkan peranan dalam mengumpul dana bagi tujuan membantu mangsa banjir. Ia sememangnya usaha murni yang perlu dilakukan secara berterusan apabila bencana seperti ini melanda negara tanpa memerlukan kawalan.