Proklamasi darurat Batu Sapi cegah pandemik COVID-19 - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (The New Straits Times Press (M) Bhd., 2020)
Selaras kuasa diperuntukkan oleh Perlembagaan Persekutuan di bawah Perkara 150, Yang di-Pertuan Agong semalam membuat proklamasi darurat di bawah Perkara 150(1) Perlembagaan Persekutuan.