Produktiviti ekosistem penyelidikan perlu disemak - Puteri Fadzline, Muhamad Tamyez (The New Straits Times Press (M) Bhd., 2020)
Penularan Covid-19 menyebabkan setiap lapisan masyarakat terasa pahitnya. Kewibawaan bidang penyelidikan dan tumpuan diberikan universiti awam serta institusi penyelidikan tempatan tidak terkecuali, malah dipersoalkan.