Teknologi Blockchain mampu jamin keselamatan rantaian bekalan makanan - Mimi Rabita, Abdul Wahit; Siti Nurfarmy, Ibrahim (2020)
PEKAN, 24 Disember 2020 – Integriti dan sistem kebolehkesanan (traceability) dalam rantaian bekalan makanan merupakan perkara yang sangat penting dalam memastikan keselamatan rantaian bekalan makanan agar pengguna mendapat produk makanan yang baik dan halal.