Sumbangan Zakat BPMB bantu mahasiswa berkeperluan - Mimi Rabita, Abdul Wahit (2020)
KUANTAN, 14 Disember 2020 - Mahasiswa Universiti Malaysia Pahang (UMP) terutamanya dalam kalangan keluarga daripada kelompok B40 bakal menerima manfaat hasil sumbangan zakat berjumlah RM250 ribu oleh Bank Pembangunan Malaysia Berhad (BPMB) bagi bantuan pendidikan dalam usaha menaik taraf mutu kehidupan mahasiswa yang memerlukan.