UMP Tubuh Institut Tamadun dan Kajian Strategik - Mimi Rabita, Abdul Wahit (2020)
KUALA LUMPUR, 4 Disember 2020 – Universiti Malaysia Pahang (UMP) menubuhkan Institut Tamadun dan Kajian Strategik (ITKAS) yang akan berperanan sebagai pusat kajian strategik bagi mendokong agenda pembangunan dan mengoptimumkan potensi dalam pelbagai aspek terutamanya di Negeri Pahang.