Isu keselamatan di Institusi-institusi Pendidikan Islam episod yang perlu ditamatkan - Azizan, Ramli (2020)
Firman Allah SWT, “Barang siapa yang membunuh seorang manusia, bukan kerana orang itu (membunuh) orang lain, atau bukan karena membuat kerosakan di muka bumi, maka seakan akan dia telah membunuh manusia seluruhnya. Dan barang siapa yang memelihara kehidupan seorang manusia, maka seolah-olah dia telah memelihara kehidupan manusia semuanya.” (Surah al-Maidah: 32).