Perkara 55 dan Prorog - Khairul Azlam, Mohamad (2020)
Kuala Terengganu: Pakar Perlembagaan menyebut Perkara 55 yang menyentuh prosiding Parlimen berhubung dengan kuasa Yang di-Pertuan Agong untuk memanggil, memprorog atau membubarkan Parlimen, tertakluk kepada Perkara 40(1).