Boleh isytihar darurat negeri jika ada ancaman - Fahmy Azril, Rosli (Berita Harian Sdn. Bhd., 2020)
Kuala Lumpur: Darurat boleh diisytiharkan di sesebuah negeri, mengikut Perlembagaan jika situasi boleh mengundang ancaman sama ada ke atas keselamatan, kehidupan ekonomi atau ketenteraman awam.