Darurat tidak gantung Parlimen - Mohd Hafiz, Abd. Mutalib (2020)
ARAU: Pelaksanaan proklamasi darurat tidak boleh menyebabkan Parlimen tergantung selaras dengan Perkara 150(2B) Perlembagaan Persekutuan yang membenarkan Sidang Dewan Rakyat sepanjang tempoh tersebut.