Bubar Parlimen jalan terbaik - Mohd Hafiz, Abd. Mutalib (Utusan Melayu (M) Berhad, 2020)
ARAU : Pengisytiharan darurat sebaik-baiknya dilaksanakan selepas Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah terlebih dahulu membubarkan Parlimen atas nasihat Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Pakar Perlembagaan, Datuk Dr. Wan Ahmad Fauzi Wan Husain berkata, hal demikian bagi mengelak berlaku tuntutan seperti Sidang Dewan Rakyat bagi menguji sama ada Perdana Menteri masih mendapat kepercayaan majoriti dan usul