Dr. Aiman cipta inovasi sambungan brazing gunakan laser - Safriza, Baharuddin; Nur Hartini, Mohd Hatta (2020)
Penyelidik dari Fakulti Teknologi Kejuruteraan Mekanikal dan Automotif (FTKMA), Universiti Malaysia Pahang (UMP), Dr. Aiman Mohd Halil, 32 telah menjalankan projek penyelidikan untuk meningkatkan kualiti sambungan brazing (brazing joint) dan mengurangkan kos fabrikasi secara kesuluruhan dengan mengimplementasi teknologi pengteksturan permukaan bahan menggunakan laser (laser surface texturing) sebelum proces brazing.