Parlimen tidak tergantung hanya dengan proklamasi darurat - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (2020)
PARLIMEN tidak boleh digantung dengan hanya proklamasi darurat. Ini kerana Perkara 150 (2B) membenarkan Parlimen bersidang dalam tempoh darurat. Contoh yang lebih mudah ialah pengalaman semasa proklamasi darurat 1969.