Pentafsiran kuasa YDPA di bawah Perkara 150 - Wan Ahmad Fauzi, Wan Husain (2020)
Pada hari ini kita lihat begitu ramai cendekiawan termasuklah pengamal undang-undang yang menawarkan huraian Perkara 150. Isunya sama ada KDYMM SPB Yang di-Pertuan Agong terikat dengan Perkara 40(1) Perlembagaan Persekutuan, iaitu bertindak di atas nasihat Jemaah Menteri, atau menteri yang diberi kuasa oleh Jemaah Menteri?