Harapan Menjelang Pembentangan Bajet 2021 Negara - Mohd Hanafiah, Ahmad (2020)
Secara umumnya, pelbagai laporan ekonomi menunjukkan ekonomi global akan berada pada kadar paling rendah selepas zaman kemelesetan besar pada tahun 1930-an. Secara langsung, ia turut memberi kesan kepada pertumbuhan ekonomi Malaysia dan meningkatkan kadar pengangguran.