Teroka potensi membran karbon sektor pembuatan - Norazlianie, Sazali; Muhammad Ashraf, Fauzi (Berita Harian Sdn. Bhd., 2020)
Umum maklum bahawa seluruh dunia menggunakan petroleum dan arang batu sebagai sumber tenaga utama. Namun, penggunaan bahan bakar ini mengakibatkan masalah alam sekitar yang serius seperti kesan rumah hijau dan penipisan lapisan ozon.