Terima bantuan Yayasan UMP disangka panggilan Scammer - Nor Salwana, Mohammad Idris (2020)
Kuantan, 26 Oktober 2020 - “Saya menyangka ia adalah panggilan individu scammer apabila menerima panggilan telefon dan mengatakan bahawa saya terpilih menerima Bantuan Insentif Kecemerlangan Matrikulasi -Yayasan UMP,” demikian menurut mahasiswa baharu Universiti Malaysia Pahang (UMP), Fatin Ayu Kartika Mohd Suzaki, 20, yang awalnya meragui panggilan telefon yang diterimanya daripada staf Yayasan UMP.