Pasca PKP Kekal dan kayakan usaha membantu anak-anak dalam pembelajaran - Zuraina, Ali (2020)
Pandemik Covid-19 telah memberi ruang untuk mencari perspektif yang baharu dalam dunia pendidikan. Ibu bapa yang terkesan dengan fenomena ini secara tidak langsung pastinya telah banyak mempelajari sesuatu yang mungkin pada masa lampau tidak menyangkakan bahawa mereka akan memperoleh pengalaman baharu dalam usaha membantu pembelajaran anak-anak. Impak kepada wabak ini telah memungkinkan mereka untuk menjajah perkara yang belum pernah mereka pelajari terutamanya dalam meningkatkan kemahiran digital. Ini disebabkan hampir sebahagian besar daripada pengisian atau input pembelajaran anak-anak menggunakan kemudahan internet.