Penunggang basikal perlu jadi pengguna bijak - Muhammad Ashraf, Fauzi (Berita Harian Sdn. Bhd., 2020)
Kini, sukan berbasikal menjadi trend semasa di negara ini, khususnya selepas rakyat boleh melakukan aktiviti bersukan tanpa sentuhan hingga ada yang sanggup berbelanja beribu-ribu ringgit untuk membeli basikal baharu mahupun terpakai.