Teknologi getah asfalt tingkat pengurusan tayar terpakai - Mohd Rosli, Hainin (Berita Harian Sdn. Bhd., 2020)
Setiap hari, beribu-ribu kenderaan menggunakan tayar bergerak di jalan dan lebuh raya. Menurut Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), hingga 2019, terdapat 31.2Juta kenderaan bermotor berdaftar di negara ini.