Kolaborasi UMP, MARA perintis Projek Gelatin Halal Dalam Negara - Mimi Rabita, Abdul Wahit (2020)
Kuala Lumpur, 30 September 2020 - Projek gelatin halal pertama negara bakal bermula di negeri Pahang tidak lama lagi apabila Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima baki geran sebanyak lima juta ringgit hasil projek kerjasama dengan pihak Majlis Amanah Rakyat (MARA) melibatkan peruntukan keseluruhan sebanyak RM20 juta yang disalurkan secara berperingkat dalam bentuk geran.