Covid-19 mudah, cepat tersebar - Mohamad Shofi, Mat Isa (Utusan Malayu (M) Berhad, 2020)
KUANTAN: Kajian membuktikan transmisi virus Covid-19 sangat mudah dan cepat. Gelombang kedua jangkitan di negara ini tercetus dengan tersebarnya virus itu daripada susur galur ‘clade B.6’ menerusi acara keagamaan di Kuala Lumpur pada 27 Februari hingga 1 Mac lalu.