Sukan Berbasikal erat hubungan warga UMP - Nor Salwana, Mohammad Idris (2020)
Pekan, 16 September 2020 - Seramai 100 staf dan pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) menyertai program berbasikal ‘Kayuhan Santai UMP’ sejauh 28 km bersempena sambutan Hari Malaysia di UMP Pekan sebagai mengeratkan hubungan serta menyemarakkan semangat cintakan tanah air baru-baru ini.