Tuntutan Filipina ke atas Sabah Jom kita pertahan kedaulatan - Muhammad Ashraf, Fauzi (The New Straits Times Press (M) Bhd., 2020)
KINI kedengaran tuntutan Filipina terhadap Sabah sebagai sebuah wilayahnya. Jawatankuasa Hal Ehwal Luar Negara Filipina dilaporkan sudah mencetak Sabah sebagai antara wilayahnya di dalam pasport negara itu.