Dr. Nur Farhayu hasilkan panel konkrit ringan daripada bahan buangan arang batu - Safriza, Baharuddin; Nur Hartini, Mohd Hatta (2020)
15 September 2020 – Penyelidik Fakulti Teknologi Kejuruteraan Awam (FTKA), Universiti Malaysia Pahang (UMP), Dr. Nur Farhayu Ariffin, 33, telah menghasilkan kajian yang menggunakan 100 peratus bahan buangan dari loji kuasa arang batu (coal power plant) untuk menghasilkan panel konkrit ringan (lightweight concrete panel).