Bangunan Fakulti Komputeran bakal beroperasi Oktober depan - Nor Salwana, Mohammad Idris (2020)
Pekan, 9 September 2020 – Bangunan Fakulti Komputeran (FK), Universiti Malaysia Pahang (UMP) di Pekan bakal beroperasi sepenuhnya tidak lama lagi apabila secara rasminya ia telah diserahkan oleh Jabatan Kerja Raya Malaysia (JKR) kepada pihak universiti dalam majlis yang diadakan di Dewan Kuliah, FK baru-baru ini.