Penyelidik UMP hasilkan pengentalan susu menggunakan campuran ekstrak tiga buah-buahan tempatan - Nur Hartini, Mohd Hatta (2020)
Kuantan, 8 September 2020 – Pengentalan susu merupakan proses pertama bagi penghasilan keju atau dadih dan biasanya dilakukan dengan cara menggunakan ekstrak enzim daripada perut anak haiwan seperti lembu, kambing dan khinzir.