Merungkai makna di sebalik ungkapan demi Agama, Bangsa dan Negara - Hasnah, Hussiin (2020)
Penulisan ini bertujuan untuk merungkai ungkapan yang kerap disebut oleh rakyat Malaysia iaitu demi agama, bangsa dan negara. Setiap lapisan masyarakat yang mengaku beliau warganegara Malaysia sudah terbiasa mendengar ungkapan ini tidak kira siapapun mereka sama ada pemimpin atau rakyat. Secara amnya, ungkapan ini digunakan oleh rakyat Malaysia untuk menggambarkan apa yang mereka lakukan semuanya adalah untuk kepentingan agama, bangsa dan negara.