UMP hasil HDL mampu bunuh Covid-19 dalam tempoh 30 saat - UMP, PNC (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2020)
KUANTAN - Penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menghasilkan bahan disinfektan tahap tinggi (HDL), Diaclean Pera Sterilant yang mampu membunuh 99.99 peratus mikroorganisma seperti bakteria, virus, fungus dan protozoa.