UMP dan MTNP meterai kerjasama dalam Program Pensijilan Ulul Albab - Mimi Rabita, Abdul Wahit (2020)
Pekan, 19 Ogos 2020 - Pelajar daripada aliran tahfiz tidak perlu gusar untuk meneruskan pengajian akademik di Universiti Malaysia Pahang (UMP) memandangkan mereka juga boleh meneruskan hasrat menghafal surah-surah al-Quran di sepanjang pengajian.