Pelajar baharu UMP daftar masuk residensi secara pandu lalu - Nor Salwana, Mohammad Idris (2020)
Kuantan, 8 Ogos 2020 - Buat julung kalinya, Universiti Malaysia Pahang (UMP) menerima seramai 822 pelajar baharu program Diploma bagi sesi akademik 2020/2021 yang mendaftar residensi secara pandu lalu baru-baru ini.