Dialog Pahang bincang pembangunan ECRL impak terhadap sosioekonomi penduduk - Mimi Rabita, Abdul Wahit (2020)
Kuantan, 23 Julai 2020 - Perancangan pembinaan jalan raya yang lebih sistematik dengan mengambil kira kepentingan dan limpahan kepada penduduk serta pihak berkaitan terutamanya daripada aspek kestabilan infra dan kos selenggaraan pada masa depan adalah antara resolusi yang dibincangkan dalam persidangan meja bulat pembangunan projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL): Impak Sosioekonomi Terhadap Penduduk Negeri Pahang anjuran Kerajaan Negeri Pahang dan Universiti Malaysia Pahang (UMP).