Inisiatif langit gelap jana pendapatan pelancongan - Ahmad Irfan, Ikmal Hisham (Berita Harian Sdn. Bhd., 2020)
Aktiviti cerapan anak bulan pada zaman Nabi SAW di Madinah tentu menarik. Langit gelap tanpa pencemaran cahaya memudahkannya, apatah lagi pada waktu tebabit, cerapan dengan mata kasar menjadi satu-satunya kaedah digunakan dalam penentuan awal bulan kamariah.