Sedekad bersama UMP dan HsKA perkukuh kerjasama dalam program Kejuruteraan Jerman - Siti Nur Azwin, Zulkapri (2020)
Pekan, 14 Julai- Menjangkau usia sepuluh tahun jalinan kerjasama akademik antara Universiti Malaysia Pahang (UMP) dan Karlsruhe University of Applied Sciences (HsKA) yang merupakan antara universiti terbaik di Jerman telah mengembangkan model pendidikan Kejuruteraan Jerman yang bercorak Fachhochschule ke dalam sistem pendidikan di negara ini.