Fakulti Komputeran bakal beroperasi di UMP Pekan mulai Oktober depan - Nor Salwana, Mohammad Idris (2020)
Pekan, 13 Julai 2020 – Fakulti Komputeran (FK), Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang mempunyai lebih 1,500 orang pelajar prasiswazah dan pascasiswawazah bakal beroperasi dan memulakan sesi pengajaran dan pembelajaran di bangunan baharu yang terletak di UMP Pekan mulai Oktober depan.