Penyelidik UMP temui strain berbeza hasil penjujukan Genom Virus COVID-19 - UMP, PNC (2020)
Kuantan, 9 Jun 2020 - Penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) yang menjalankan kajian penjujukan genom (Whole Genome Sequencing of Circulating Covid19 Strains in Malaysia) menemui clade virus bagi penyakit COVID-19 dari susur-galur berbeza di negara ini.