Pelajar UMP hasilkan inovasi straw pokok kercut - Mohd Rafi, Mamat (Berita Harian Sdn. Bhd., 2020)
KUANTAN: Inovasi menghasilkan penyedut minuman mesra alam daripada pokok kercut (Lepironia articulata), iaitu sejenis tumbuhan akuatik yang banyak tumbuh di kawasan berpaya, mampu menggantikan penggunaan straw plastik.