Universiti Malaya ke-59 terbaik di dunia - Siti Nur Azwin, Zulkapri (The New Straits Times Press (M) Bhd., 2020)
Buat julung kalinya, kelima-lima universiti penyelidikan Malaysia menunjukkan peningkatan amat membanggakan berbanding tahun sebelumnya dengan berada dalam kelompok 200 terbaik dunia dan 'Top 1% in the World'.