Ucapan Pengerusi, Persidangan Kebangsaan Perpustakaan Akademik 2015 - Kamariah, Gono (Penerbit UMP, 2015)
Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Ahli Jawatankuasa Persidangan Kebangsaan Perpustakaan Akademik 2015 (NCOAL 2015), Perpustakaan UMP di atas usaha mereka untuk menerbitkan Prosiding NCOAL 2015 yang telah berlangsung dengan jayanya pada 17-18 Mac 2015 bertempat di Hotel MS Garden, Kuantan. Pengumpulan kertas kerja yang dibentangkan dalam persidangan tersebut ke dalam bentuk prosiding ini diharapkan akan menjadi bahan rujukan yang boleh memberi impak terhadap profesion Pustakawan.