Penyelidik UMP hasilkan produk nyah kuman halal - Nik Amirul Mu'min, Nik Min (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2020)
KUANTAN - Penyelidik Universiti Malaysia Pahang (UMP) berjaya menghasilkan produk disinfektan 'Diaclean Pera Sterilant' halal berasaskan cuka makanan yang mampu membunuh sehingga 99.9 peratus mikroorganisma seperti bakteria, virus, fungi dan protozoa.