50 sukarelawan pelajar timba pengalaman urus krisis - Nor Salwana, Mohammad Idris (2020)
Kuantan,14 Mei 2020 - Pengorbanan seramai 50 pelajar Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai sukarelawan dalam membantu pengurusan universiti bagi mengendalikan kebajikan, keselamatan pelajar dan urusan penghantaran pelajar pulang ke kampung halaman setelah lebih 40 hari tinggal di kampus ekoran pelaksanaan Perintah Kawalan Pegerakan (PKP) pasti akan dikenang sepanjang hayat mereka.